Over mij

Na behoorlijk wat omzwervingen in de gezondheidszorg, beveiliging en de wereld van de Rotterdamse haven, ben ik uiteindelijk in 1992 bij een grote Amerikaanse IT-dienstverlener terechtgekomen in de rol van inkoper. Als snel heb ik mij toegelegd op IT-gerelateerde inkoopsegmenten. Bij deze werkgever heb ik de gelegenheid gehad om naast de lokale inkoop ook kennis te maken met het speelveld van Internationale inkoop. Veel reizen was het resultaat, maar vooral ook kennismaking met de diverse culturen binnen voornamelijk Europa. In 1999 heb ik de overstap gemaakt naar een andere grote Amerikaanse IT-dienstverlener, waar ik als resource manager, consultant en business operations manager gewerkt heb. Ondanks de mooie tijd was in 2006 het moment daar, dat ik als zelfstandige verder ben gegaan. Vanaf dat moment heb ik me vooral gericht op de wat grotere ondernemingen, zoals banken, verzekeraars en een luchthaven. Momenteel ligt de focus vooral op het GDPR-compliant maken van contracten met leveranciers. Hierbij speelt naast privacy ook cybersecurity een grote rol

Aanpak

In mijn werk ben ik te typeren als een gedreven en gemotiveerde professional. Ik hou er van om de lat hoog te leggen en visie te koppelen aan een pragmatische aanpak. Ik ben zeer doelgericht, maar flexibel in de weg er naar toe. Uitdenken is mooi, maar in de praktijk zie ik zaken nogal eens slecht geïmplementeerd.

Opleidingen

Ik heb een groot aantal modules Nederlands Recht gedaan aan de Open Universiteit, waardoor ik over een solide juridische basis beschik. Daarnaast beschik ik over het NEVI-1 diploma en ben ik CATS-CM practitioner. Ook op het gebied van IT-Service Management heb ik de nodige modules gevolgd omtrent ITIL en Microsoft Operations Framework.

Naast bovenstaande zijn uiteraard de nodige bedrijfscursussen gevold op het gebied van Finance, HR, ICT en Management.

Sinds kort ben ik ook geaccrediteerd partner van Personalcolor.